PALVELUT

 
 

  • Klassinen hieronta
  • Urheiluhieronta
  • Faskiakäsittely
  • Triggerpainanta
  • Purentaelimistön hoito
  • Raajanivelten mobilisointi
  • Passiiviset venytykset
  • Lihasenergiatekniikka MET
  • Kinesioteippaus

Klassinen hieronta on psykofyysinen hoitotapahtuma joka lievittää stressiä, vapauttaa kehossa mielihyvähormonia, vähentää lihasjännityksiä ja auttaa kehoa palautumaan rasituksesta. Hoidon aikana käydään läpi lihasrakenteita sivelyin, hankauksin, painalluksin ja yksilöllisin tekniikoin.

Urheiluhieronta on tavoitteellisesti urheilevalle henkilölle optimoitua kehonhuoltoa. Hänellä on mahdollisesti harjoitusohjelma, jota noudattaa ja tehdään yhteistyötä valmentajan kanssa. Hoidot suunnataan harjoituskausien mukaan mahdollistaen kehon riittävän suorituskyvyn ja palautumisen vallitsevalle kaudelle.

Faskiakäsittely ...kuvaus tulossa

Triggerpiste on lihaskudoksen sisällä oleva voimakkaan ärtynyt pistemäinen kohta, joka tyypillisesti aiheuttaa säteilevää kipua ja lihasjännitystä myös muissa lihaksissa. Pisteeseen tuotetaan kevyt paine ja siedettävän kipurajan avulla saadaan indikaatio, joka määrittää painalluksen pituuden ja aineenvaihdunnan parantuessa päästään hyvään hoitotulokseen.

Purentalihashieronta ...kuvaus tulossa

Raajaniveliä mobilisoidessa tuotetaan liike nivelpinnoille, esimerkiksi olkaniveleen. Manuaaliseen mobilisointiin kuuluu liukutekniikka normaalia luiden liikettä jäljitellen tai traktio lievittämään mahdollista kipua. Näillä pyritään myös lisäämään aineenvaihduntaa nivelrustossa.

Passiivisessa venytyksessä viedään lihaksen runko venytykseen niin, että lihaksen lähtö-ja kiinnityskohta ovat mahdollisimman etäällä toisistaan. Tällä pyritään lisäämään lihaksen elastisuutta ja lepopituutta.

Lihasenergiatekniikassa tuotetaan lihakselle manuaalinen venytys, jonka aikana asiakas pyrkii vastustamaan liikettä. Tämän jälkeen rentoutuksen kautta tuotetaan uusi venytys, jonka aikana rentona pidettävä lihas sallii laajemman venytyksen ja omaksuu pidemmän lepopituuden.

Kinesioteippauksella tavoitellaan kehoon parempaa verenkiertoa, kivun lievitystä, lihastoiminnan tehostamista, nivelten tukemista ja segmentaalisia vaikutuksia. Käytännössä joustava teippi muotoillaan ja leikataan kulloiseen kehonkohtaan sopivaksi ja teipataan paikalleen hoitotavoitteen saavuttamisen mukaisesti.

Vastaanotolla hoidan sinua kokonaisvaltaisesti yksilönä. Hoitotapahtuma lähtee yleensä hoitosuhteen alussa liikkeelle alkututkimuksella, jolla kartoitetaan hoidon tarve ja laajuus. Yhdistän erilaisia hoitotekniikoita ja mobilisoivia hierontatekniikoita kehon olotilaa kuunnellen. Pyrimme löytämään alkusyyn mahdollisille vaivoille. Otteeni kehon käsittelyyn on huomioivaa, tavoitteellista ja kuntouttavaa.

Milloin ei voi tulla hierontaan-kontraindikaatiot:

-kuume

-aktiivinen reuma

-akuutti lihasrepeämä

-akuutti jännevamma

-luunmurtumat ja ruhjevammat

-paleltumat ja palovammat

-akuutti halvaus

-suurentuneet imurauhaset

-keinotekoiset verisuonet

-voimakkaat suonikohjut

-laskimotulehdukset ja-tukokset

-akuutti limapussin tulehdus (bursiitti)

-hoitamaton syöpä